top of page

AGENDA: 27 T/M 30 APRIL 2023
                 KUNSTKRING THOLEN, BEELDEN IN GASTHUISKAPEL EN TUIN
 

2019: RIJKSMUSEUM AMSTERDAM  

Tentoonstelling 15 juli t/m 15 september

Het Rijksmuseum viert in 2019 het jaar van Rembrandt (1606-1669)  en organiseert een grootse zomertentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’. Meer dan 8000 mensen uit 95 landen hebben gehoor geven aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. Enkele honderden zijn geselecteerd door een jury. Ook mijn beeld van ‘Rembrandt in de klei’ zit daarbij. Het is geïnspireerd op het schilderij: zelfportret met 2 cirkels (1665-1668, collectie Kenwood House te Londen) de losse toets van bijna boetseren met verf spreekt mij erg aan. Bij het patineren (kleuren) van het beeld heb ik mij laten inspireren door zijn etsen in, uiteraard(!), de licht en donker effecten. Maar ook het karakter van Rembrandt heb ik geprobeerd te ‘vangen’ door een uitgebreide studie te maken van zijn vele zelfportretten. Op PZC.nl is een artikel te lezen.

OlloRijks.png

2019: MARIE TAK VAN POORTVLIET MUSEUM DOMBURG

Reprise Zeeuwse portretten II;  23 juni t/m 3 november

Mijn portret van Charley Toorop (2014) staat hier prachtig tussen meer dan 100 werken aan de wanden van dit mooie zaaltje. Veel werk van Zeeuwse collega’s, werk uit Zeeuwse collecties of van kunstenaars van buiten Zeeland die hier gewerkt hebben. De moeite waard!

                                              

Beelden in de tuin; 14 april t/m 3 november

Francisca van Vloten, curator van het MTvP museum, heeft in het voorjaar een keuze gemaakt in mijn atelier en deze verschillende beelden hebben nu een mooie plek gevonden in de tuin van het museum in Domburg. Deze beelden staan er dit hele seizoen en zijn ook te koop. 

2019: BUNDERKUNST 's-Heer Arendskerke

Bunderkunst ’s-Heer Arendskerke   

Groepsexpositie Dijken van Wijven; 24, 25 en 26 mei

Deze keer zijn het geen ‘zeewortels’ maar exposeer ik hier keramiek getiteld ‘een m2 gras’.

bottom of page