top of page
Ollo-aant-werk2.jpg

Ollo Feenstra (1959, Echt) woont en werkt sinds begin jaren ’80 in Zeeland. Begonnen bij verschillende beeldhouwers heeft ze later alsnog een opleiding gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in Vlaanderen. Met name het ambacht van de afdeling beeldhouwen sprak haar erg aan. De grondige opbouw van een beeld, het maken van mallen, de afwerking en het werken in allerlei nieuwe materialen maakten dat een stevige ‘ondergrond’ gewaarborgd werd. Waardoor ruimte ontstond om meer te gaan spelen met de beeldentaal. Toch blijft een klassieke inslag haar werk kenmerken en heeft zij in de loop van de jaren een specialisatie opgebouwd in het maken van (3D)portretten.

“In mijn beeldend werk houd ik mij vooral bezig met ruimtelijkheid en beweging. veel van mijn werken ontstaan vanuit schetsen en worden dan omgezet in klei, gips, touw en allerlei andere materialen, die door het idee aangereikt worden.

Mensen blijven me bezighouden als onderwerp, zowel in beweging (dans)  als in rust (portretten) waarbij vooral de expressie voorrang krijgt. Het steeds verder loslaten van details schept ruimte voor andere invalshoeken”.

 

Werken van haar hand zijn veelal in bezit van particulieren in binnen- en buitenland maar ook in de openbare ruimte o.a. in Veere. Ollo werkt autonoom, in opdracht en geeft les aan volwassenen en jongeren. Daarnaast geeft ze regelmatig gastlessen/workshops in het Primair en Voortgezet Onderwijs.

bottom of page